СМЕРТОНОСНА МАШИНА: десантники ЗСУ отримали на озброєння легендарний БТР Stryker

Stryker – це легендарна колісна броньована машина американського виробництва, яка перебуває на озброєнні механізованих військ армії США.

Вона має велику кількість переваг, порівняно із старою радянською бронетехнікою. «Страйкер» може вмістити в десантному відділенні 10 осіб. Сидіння для них зручно відкидаються, що дуже економить місце та дозволяє ефективно проводити, наприклад, евакуацію пораненого.

Бойовий модуль передбачає можливість встановити на «Страйкер» турель із кулеметом Browning M2 калібром 12,7 мм або автоматичний гранатомет Mk 19. Тепловізійні приціли дозволяють ефективно знищувати окупантів вночі.

Там навіть є камера заднього виду, яка дозволяє водію випадково не звалити стовп або паркан!

Загалом, усі переваги цієї машини ви зможете побачити у сюжеті Сергія Ліпка, який працював на полігоні разом із водіями та навідниками бронемашини Stryker, що служать у 80 окремій десантно-штурмовій Галицькій бригаді.

Кілька слів про команду Армія TV – вона складається із кадрових військових, добровольців і мобілізованих, які служать у Силах оборони із перших днів повномасштабного вторгнення на різних напрямках і в різних підрозділах. Більшість із нас має бойовий досвід. До російського вторгнення ми працювали режисерами, операторами, ведучими, редакторами. Тепер ми поєднуємо військову службу із роботою за медійним фахом.

Ми постійно перебуваємо на лінії зіткнення. Студія каналу, з якої відбуваються стріми, також неподалік фронту.

Підписуйтеся на соцмережі Армія TV:

🔷 Telegram https://t.me/army_tv

🔷 Facebook https://www.facebook.com/armytv.ua/

🔷 Instagram https://www.instagram.com/army_tv_ua/

🔷TikTok https://www.tiktok.com/@army_tv_ua?_t=8hs6OeKr2MH

🔷X (Twitter): https://twitter.com/army_tv_ua

Джерело