В Броварах при парафії УГКЦ провели вікторину зі знання Святого Письма

10 березня 2024 року, на парафії Трьох Святителів УГКЦ в м.Бровари, для парафіян провели урок катехизації у вигляді інтелектуальної гри-вікторини.

В Броварах при парафії УГКЦ провели вікторину зі знання Святого Письма

Розпочалася зустріч з молитви та благословення усіх присутніх, котре уділив Протоієрей Олега Панчиняка, парох парафії.

Найперше метою заняття було розвінчати стереотип, що катехизація стосується лише певної вікової категорії. А також, що вона зводиться до проповіді, яку ми чуємо в неділю.

Відтак розпочалася сама вікторина, яку провела с. Анна Василик ЗСПР. Вона зазначила, що катехизація нерозривно повʼязана з Літургією. «Без неї вона стає «ідеологією» далекою від життя. А Літургія, без ґрунтовної катехизації є недоступною для розуміння, стає «формальною» і не впливає на внутрішнє життя християнина», – наголосила монахиня.

Особливістю цього уроку було, що він став по справжньому всепарафіяльний, тому що в ньому взяли участь не лише діти, але і дорослі парафіяни й навіть священники, що служать на парафії.

На завершення о. Олег підкреслив, що цей захід не лише допоміг парафіянам ближче познайомитись та поспілкуватись. Кожний учасник мав можливість поділитися своїми знаннями про Церкву та Божий Закон, а в такий спосіб навчаючись чогось нового та пізнавати ближче Боже Слово.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело