✅ Сьогодні на базі Брониківської та Звягельської громад відбулася традиційна виїзна нарада голів територіальних громад Житомирищини

Сьогодні на базі Брониківської та Звягельської громад відбулася традиційна виїзна нарада голів територіальних громад Житомирищини.

🔰 Такі зустрічі є важливою складовою нашої роботи. Адже безпосередній обмін досвідом між громадами дає можливість втілювати нові проєкти та швидше розвивати кожен окремий населений пункт та нашу область в цілому.

🏫 З проектами розвитку Брониківської громади керівники органів місцевого самоврядування зі всієї області ознайомилися під час наради у Слободороманіському ліцеї. Приємно було переконатися, що створений 20 років тому навчальний заклад у сільській місцевості залишається одним з кращих у Звягельському районі.

🛠 У самому місті Звягель вшанували пам'ять нашої землячки великої української поетеси Лесі Українки, а також ознайомилися з ходом реалізації проєкту створення гуртожитку поліпшеного планування для ВПО. Завдяки співпраці з міжнародними донорами тут реконструювали будівлю і створили 47 смарт-квартир для людей, які були вимушені покинути власні домівки через агресію росії. Приміщення після закінчення ремонтних робіт матиме все необхідне для життя. На першому поверсі будівлі квартири облаштовані з урахуванням інклюзивних потреб. На даху будинку встановлені сонячні панелі, що робить його частково енергонезалежним. Цікаво, що аналогічні технології впроваджуються і в Звягельській багатопрофільній лікарні.

📊 Місто також активно працює над залученням міжнародних донорів до проєкту створення нового реабілітаційного центру. Він має збільшити можливості громади надавати необхідну допомогу нашим захисникам і стане гарним доповненням до відкритого нещодавно реабілітаційного відділення місцевої лікарні.

🤝 Під час виїзної наради на Звягельщині детально обговорили проміжні результати роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва при Житомирській обласній військовій адміністрації та ознайомилися з проєктами щодо залучення міжнародної технічної допомоги на прикладі Звягельської, Радомишльської, Любарської та Гришковецької громад.

🏢 Приємно було переконатися, що громади не лише активно долучаються до проєктів, що впроваджуються в рамках співробітницвта Житомирської обласної військової адміністрації з міжнародними партнерами та організаціями, а й активно налагоджують власні контакти та започатковують нові проєкти.
Впевнений, що ця зустріч була корисною для всіх учасників. Завдяки таким прикладам стимул розвивати наші громади тільки збільшується.

🇺🇦 Дякую за чудову організацію заходу голові та секретарю Брониківської громади Надії Залевській та Людмилі Новицькій, а також очільнику міста Звягель Миколі Боровцю.

Джерело