Кожен день запеклої бортьби з російським агресором потребує колосальних зусиль: насамперед війська

Кожен день запеклої бортьби з російським агресором потребує колосальних зусиль: насамперед війська

Кожен день запеклої бортьби з російським агресором потребує колосальних зусиль: насамперед війська, зброї, техніки, створення оборонних ліній, захисту мирних територій, критичної інфраструктури.

Тому економне і грамотне використання кожної бюджетної гривні актуальності не втрачає. Навпаки.

Тим важливіше, що робоча група «Прозорість та підзвітність» при ОВА тримає у полі зору аналітику ефективності використання громадами субвенції держбюджету на проєкти у рамках Програми з відновлення України.

Ці кошти контролюються не лише нашим Урядом, а й Європейським інвестбанком. На етапі захисту проектів і ОВА, і громадам довелось складно, через велику конкуренцію, захищати власні позиції. Тому 145 млн. грн для 5 громад області мають бути якісно і вчасно реалізовані на заявлених об’єктах. І фахово промоніторені.

Основний акцент робочої групи – моніторинг публічних закупівель. На цьому етапі в роботу включилась ГО «Платформа громадський контроль». Громадські контролери досліджують обґрунтованість фінансування низки капремонтів адмінбудівель і освітніх закладів.

Знаковими є результати перевірок регіональних держаудиторів, які також є членами робочої групи «Прозорість та підзвітність». 23-й рік – 300 проаналізованих процедур закупівель на 1,4 млрд. грн. Попередили порушень – на понад 177 мн.грн.

Синергія зусиль державних і громадських контролерів – на користь Перемоги!

Джерело