Сезонна ремонтна кампанія, яка невдовзі має початись на об’єктах енергосистеми, це стандартна планова процедура

Сезонна ремонтна кампанія, яка невдовзі має початись на об’єктах енергосистеми, це стандартна планова процедура, шляхи фінансування якої заздалегідь передбачені законодавством. Відновлення ж після ракетних та дронових атак ворога потребує більше коштів. І тут важлива коректна робота ринку електроенергії, яка можлива тільки після вирішення проблеми накопичення боргів учасників ринку. Про це в ефірі «Суспільне.Новини» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«На проведення основних обсягів планових ремонтів фінансового ресурсу повинно вистачити всім. Інша справа, коли ми говоримо про відновлення енергооб’єктів після масованих ракетних атак. Це на порядок більші гроші і тут дуже важливо щоб коректно працював ринок електроенергії. Щоб ми цього року уже знайшли системне рішення для проблеми боргів на ринку електроенергії. Дуже сподіваюся, що весною-влітку такі рішення будуть знайдені і з цією проблемою ми розберемося», – пояснив голова правління «Укренерго».

Він зазначив, що на погашення боргів на ринку електроенергії та відновлення підстанцій, що були уражені російськими ракетами та дронами «Укренерго» вже залучило понад 1 мільярд доларів фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

Також під час ефіру Володимир Кудрицький розповів про:
🔹Де саме беруть кошти на сезонні ремонти електростанції та оператори мереж,
🔹Як допомагає українській енергосистемі синхронна робота з енергосистемою Європи,
🔹Скільки коштів Україна може заробити на експорті електроенергії,
🔹Що потрібно для того, щоб й наступний опалювальний сезон пройшов без ексцесів.

https://youtu.be/donPl6z9sbw

Джерело