Відбулись звітні дні Київської Архиєпархії

У днях 12-13 березня 2024 у Київській Архиєпархії були проведені звітні дні річної діяльності єпархіальних структур та протопресвітерств.

Відбулись звітні дні Київської АрхиєпархіїУчасть у звітних днях взяли священники архиєпархіяльної курії, голови комісій, референтур, центрів, фондів та протопресвітери. Очолив зустріч духовенства Владика Йосиф Мілян, Протосинкел Київської Архиєпархії УГКЦ.

З цієї нагоди в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулася Архиєрейська Літургія, під час якої Владика Йосиф виголосив проповідь на тему спокус. «Щоб їх побороти Христос говорить апостолам: «Моліться і чувайте». Так і в нашому житті молитва та чування повинні бути не лише в неділю чи ранком та ввечері. Все наше життя має бути молитвою. Увесь труд має бути чуванням над Божими справами. Своєю вірою, чуванням та молитвою маємо ширити Боже Царство  народу, якому ми послані. Якщо будемо уповати на Бога, якщо наше життя буде молитвою, тоді Він буде провадити нас, будь-яка спокуса, що приходить у світ, державу, Церкву, у храм нашої душі, буде тоді поборена», – наголосив Архиєрей.Відбулись звітні дні Київської АрхиєпархіїПо завершенні молитви під головуванням Владики Йосифа розпочали сесійні засідання. Звертаючись до духовенства єпископ звернув увагу, що такий формат зустрічей потрібен не для того, щоб похизуватись своєю діяльністю, чи щоб каятись чого не було зроблено. «Такі зустрічі потрібні, щоби зрозуміти куди ми ідемо, щоб збагнути, що ми осягнули, та що можемо осягнути».

Відтак Протоієрей Василь Чудійович, Канцлер Київської Архиєпархії представив програму звітувань та запросив душпастирів до своїх виступів.

Відбулись звітні дні Київської АрхиєпархіїЗагалом у ці дні було проведено вісім сесій наступної тематики; Пасторальна інфраструктура Церкви, Капеланська інфраструктура Церкви, Освітньо-формаційна інфраструктура Церкви, Фінансова інфраструктура Церкви, Духовенство Церкви, Парафіяльна інфраструктура Церкви та Інформаційна інфраструктура Церкви.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело