Екомісія для львівських школярів

Екомісія для львівських школярів

У четвер, 14 березня, о. Сергій Довба, душпастир відповідальний за екологічне служіння Львівської Архиєпархії УГКЦ, на запрошення дирекції і педагогів школи № 77 м. Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності, завітав до школярів шостого «Б» класу, де провів відповідний тематичний екоурок. Щоправда, через повітряну тривогу, замість запланованих двох годин спілкування із дітьми тривало вдвічі коротше.

Під час зустрічі школярам, а також присутнім педагогам і деяким батькам було розкрито поняття і зміст сенсу та стилю щасливого життя людини-християнина у гармонійних відносинах із Богом, іншими людьми, із самим собою та з усім Божим створінням (світом); наведено такі типові приклади «екологічного гріха» в повсякденному житті як забруднення навколишнього середовища, знущання з тварин, браконьєрство, бездумне нищення лісів та іншого створіння, спалювання трави, неекономне та неефективне витрачання енергії тощо.

На основі презентації тематичного відеоролика «MAN» було обговорено покликання людини у відносинах з Божим створінням на засадах любові, поваги, дбайливості і відповідальності. Присутнім було продемонстровано «валізку енергоефективності», яка унаочнює можливості мудрого та поміркованого управління Божими природними дарами та підвищення енергоефективності повсякденного життя, а також різноманітні видання на еколого-просвітницьку й духовну тематику.

Деякі присутні батьки зацікавилися і придбали нові тематичні видання Екобюро УГКЦ, серед яких навчальні ігри «Абетка енергоефективності» та «Марафон енергозбереження», підготовані з метою плекання екологічної свідомості та культури бережливого використання енергії та інших Божих природних дарів.

Для бібліотеки школи було безкоштовно передано комплект тематичних видань Екобюро УГКЦ для екологічної освіти та виховання школярів.

Екомісія для львівських школярів

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело