На парафії Різдва Христового УГКЦ міста Біла Церква відбувся вечір пам’яті, присвячений 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка

11 березня 2024 року, на парафії Різдва Христового УГКЦ, місті Біла Церква відбувся вечір пам’яті, присвячений 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

На парафії Різдва Христового УГКЦ міста Біла Церква відбувся вечір пам’яті, присвячений 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка

Захід відбувся при підтримці «Карітас Київ» та Київської Архиєпархії УГКЦ. У програмі цього дійства взяли участь дорослі та діти парафії. Глядачі побачили театралізовану сценку, у якій було показано уривок із життя нашого Кобзаря. З уст дітей звучали поетичні твори Тараса Шевченка. Крім того, присутні мали можливість почути звучання «Заповіту» Кобзаря різними мовами, а також послухати його твори разом із музичним супроводом.

Подальший формат живого, активного та спілкування, за гостинним і щедрим столом став важливим моментом нашої живої парафії. Особливого значення такій зустрічі надала присутність і активна участь людей, які вимушені проживати через війну в Україні у м. Біла Церква. Свідчення багатьох з них можна сформулювати наступними словами: «Ми ніби вдома побували».

У своєму слові адміністратор парафії о. Ігор Гріщенко зазначив: «Пізнавати Великого Кобзаря у наш час – означає усвідомлювати те, ким ми є і якими ми будемо завтра, якою буде наша батьківщина – Україна».

за матеріалами Пресслужби парафії.

Пресслужба Київської Архиєпархії

 

Джерело