​​Поки росія намагається знищити українські енергооб’єкти, наша енергетика пропонує унікальні умови для іноземних інвесторів

​​Поки росія намагається знищити українські енергооб’єкти, наша енергетика пропонує унікальні умови для іноземних інвесторів, які розглядають можливість вкладання коштів у відбудову. Мова йде про скорочення бюрократичних процедур та підтримку інфраструктурних проектів урядом, нижчі витрати по багатьом напрямам, можливість вийти на український ринок електроенергії. Саме зараз в Україні є шанс створити надзвичайно сприятливі умови для інвестицій в енергетику. Про це виданню «POLITICO» розповів голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Інвестори повинні зайти зараз. Наприклад, ми нині будуємо 100-кілометрову високовольтну лінію, яка буде готова через один-два роки. У Східній Європі такий проект часто триває 5-10 років. У Західній Європі – ще довше. І українська енергетика в цих умовах пропонує дуже, дуже вигідні варіанти», – підкреслив голова НЕК «Укренерго».

Він відзначив, що одним із пріоритетів України є орієнтація на відновлювані джерела енергії, акумулятори та інші проєкти критичної інфраструктури, які допоможуть підготувати післявоєнну Україну до зміни клімату та поповнити її національний бюджет за рахунок експорту чистої енергії до Європи.

Детальніше в матеріалі POLITICO за посиланням.

Джерело