​​Сьогодні важлива дата в енергетичній історії України – 2 роки тому, 16 березня 2022 року

​​Сьогодні важлива дата в енергетичній історії України – 2 роки тому, 16 березня 2022 року, енергосистема України була повністю синхронізована з об’єднаною енергосистемою континентальної Європи.

2 роки – це 731 день стабільної та ефективної роботи в загальноєвропейському енергетичному просторі. За цей час ми пройшли шлях від екстреної синхронізації до набуття повноправного членства в «енергетичному Євросоюзі». Тож можемо з впевненістю сказати – все, що ми, ховаючись від російських бомб та ракет, загадували в день синхронізації,  вдалося втілити в реальність.

За ці роки ми не лише зміцнили нашу енергетичну незалежність та безпеку, але й відкрили нові можливості для торгівлі та співпраці. Активізація експорту та імпорту, підвищення конкуренції за доступ до міждержавних ліній електропередачі, є яскравим свідченням того, як синхронізація сприяла розширенню наших горизонтів.

Щиро дякуємо всім, хто разом з нами вірив та допомагав нам на шляху  до цієї важливої мети. Ваша  підтримка була незамінною у цьому історичному досягненні. Ми продовжуємо рухатись вперед, створюючи світле  та енергійне майбутнє для України.

Джерело