Митрополит Василій Семенюк візитував парафію святого пророка Іллі міста Тернопіль

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк 17 березня візитував парафію святого пророка Іллі м. Тернопіль. Про це повідовляє інформаційна сторінка парафії.

Митрополит Василій Семенюк візитував парафію святого пророка Іллі міста ТернопільПри вході до храму владику урочисто зустрічали з квітами та короваєм учасники Вівтарної та Марійської дружин. Настоятель храму святого пророка Іллі всесвітліший отець Василій Корендій подякував кир Василію за візит і разом із всечесним отцем Володимиром Пилипчуком запросив архиєпископа до храму з проханням молитися найперше за воїнів, які захищають Україну на передовій, за нашу перемогу у війні, а також за усіх, хто потребує молитви.

Кир Василій Семенюк відслужив Архиєрейську Святу Літургію у співслужінні адміністратора парафії отця-доктора Василія Корендія та сотрудника парафії о. Володимира Пилипчука.

У своїй проповіді у Сиропусну неділю архиєпископ закликав вірних до покаяння, бо Господь милосердний і не хоче смерті грішника. Як приклад навів щире розкаяння жителів Ніневії, які покутували, навернулися до Бога і він не знищив їх.

Архиєпископ закликав вірних в час Великого посту щиро пробачити ближнім, бо хто просить прощення в Бога, а сам не прощає ближнім, то немов би встромляє меч у себе самого. Владика просив усіх присутніх невпинно молитися за навернення грішників, молитися в наших родинах за український народ, за воїнів і мир в Україні, бо молитва має силу долати всіляке зло.

Під час візитації парафії кир Василій подякував за самовіддане служіння отцю-пароху Василію Корендію, а за ревність у служінні для Божої слави отця-сотрудника Володимира Пилипчука нагородив нагрудним золотим хрестом.

Відтак семінаристи ТВДС ім. Партіарха Йосифа Сліпого поставили духовно-патріотичний концерт, після якого усі бажаючі мали змогу придбати книжку «На порозі життя і смерті» і отримати архиєрейське благословення.

Митрополит Василій Семенюк візитував парафію святого пророка Іллі міста ТернопільМитрополит Василій Семенюк візитував парафію святого пророка Іллі міста ТернопільМитрополит Василій Семенюк візитував парафію святого пророка Іллі міста ТернопільМитрополит Василій Семенюк візитував парафію святого пророка Іллі міста Тернопіль

 

Джерело