​​СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ 🔹Споживання сезонно зменшується. 🔹Фахівці «Укренерго» відновили роботу пошкодженої повітряної лінії на сході.

​​СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ
🔹Споживання сезонно зменшується.
🔹Фахівці «Укренерго» відновили роботу пошкодженої повітряної лінії на сході.
🔹Вчора Україна надавала аварійну допомогу енергосистемі Польщі, прийнявши надлишок електроенергії.

СПОЖИВАННЯ
Сьогодні, 18 березня, на 09:50 споживання зменшилось на 2,5% у порівнянні з тим же часом попереднього робочого дня – п’ятниці 15 березня.
Вчора,17 березня, максимум споживання був ввечері та на 1,3% нижче, ніж у попередню неділю 10 березня.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА
Вчора, з 11:00 до 15:00, «Укренерго» надавав аварійну допомогу на запит оператора енергосистеми Польщі, прийнявши надлишки електроенергії загальним обсягом 1200 МВт*год.

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
На теплових електростанціях впродовж доби один енергоблок виведено в аварійний ремонт, один включено в роботу після ремонту.
Щільна хмарність перешкоджає активній роботі сонячних електростанцій. Вітрові електростанції активно працювали вночі, наразі обсяги виробництва дещо знижені.
Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ
Експорт:
Здебільшого в денні на нічні години в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 1 645 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 199 МВт.
Імпорт:
В ранкові та вечірні години зі Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 5 751 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 983 МВт.

МЕРЕЖІ УКРЕНЕРГО ТА ОБЛЕНЕРГО
В східному регіоні ремонтні бригади «Укренерго» відремонтували та повернули в роботу повітряну лінію 330 кВ, що була пошкоджена під час бойових дій.
Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишається 406 населених пунктів.
Бойові дії: протягом доби є пошкодження та знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.
Технологічні порушення: на ранок є знеструмлення в Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях.

Джерело