ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 Співробітники Westinghouse у Вестеросі

ℹ️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 Співробітники Westinghouse у Вестеросі, Швеція,
запросили на завод з виробництва палива молодих спеціалістів, які вивчають атомну енергетику з Young Generation Sweden 23/24. Фахівці Westinghouse презентували особливості технології ММР, а також розповіли про довгострокову експлуатацію реакторів, що вже працюють.

🔹 Румунія та Південна Корея ведуть переговори про підписання меморандуму щодо потенційної співпраці у сфері ядерної енергетики. Метою документа є створення основи для обміну передовим досвідом у ядерній галузі та координації енергетичної політики між двома державами.

🔹 Японія виділить МАГАТЕ $20 млн на підтримку діяльності ядерного нагляду над питанням скидання в море очищеної радіоактивної води з атомної електростанції Фукусіма.

🔹 Уряд Німеччини запустив нову програму вивчення можливостей ядерного синтезу «Fusion 2040: Дослідження, спрямовані на створення першої в країні термоядерної електростанції до 2040 року».

🔹 Провінція Саскачевану інвестує $21,5 млн для Дослідницької ради регіону (SRC) на продовження комерційної демонстрації мікрореактора від Westinghouse eVinci. Очікується, що в комерційну експлуатацію його введуть у 2029 році.

#nuclear_digest

XTHEA

ℹ️  Дайджест міжнародних новин: коротко про головне
  
🔹 Співробітники Westinghouse у Вестеросі

Джерело