Після ранкового обстрілу України блекауту не трапилося, хоча росія здійснила найбільшу з початку повномасштабного…

Після ранкового обстрілу України блекауту не трапилося, хоча росія здійснила найбільшу з початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. Наразі є обмеження енергопостачання в постраждалих областях, яке буде оперативно відновлюватися в три етапи: повернення живлення критичній інфраструктурі, населенню та промисловості. Про це в прямому ефірі «Сніданок з 1+1» розповів голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Він відзначив, що відключення енергопостачання під час обстрілів – це вимушений захід для того, щоб не втратити цілісність енергосистеми. Голова НЕК «Укренерго» підкреслив, що під час прильоту навіть не ушкоджене обладнання відключається автоматикою для збереження цілісності системи.

«Нам потрібно певний час пройти з цими обмеженнями електропостачання в областях, щоб ми могли всіх заживити за резервними схемами та подати всім світло. У нас складна ситуація в Харкові. Ворог намагався уразити абсолютно всі енергооб’єкти, які живлять місто. Роботи триватимуть цілодобово, поки всім споживачам не буде повернуте енергопостачання», – наголосив Володимир Кудрицький.

Джерело