Великопосна екологічна ініціатива у львівській школі

Великопосна екологічна ініціатива у львівській школі

21 березня, референт Бюро з питань екології у Львівській архієпархії, відвідав школярів-шестикласників СЗШ № 77 м. Львова в рамках проведення Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Упродовж двох відведених уроків присутнім школярам та педагогам роз’яснено цілі і завдання людини-християнина в періоді Великого Посту, а, зокрема, відновлення гармонійних відносин з Богом, ближніми та усім Божим створінням-природою. Розкрито поняття «екологічного гріха», який руйнує відповідні стосунки.

Окрім цього обговорено і наочно представлено через перегляд анімації «Дітям про енергозбереження» планетарні й катастрофічні наслідки конкретного щоденного побутового гріха, а саме байдужості, лінивства чи недбальства у заміні старих лампочок на світлодіодні. В цьому контексті сфокусовано увагу дітей на важливості користування енергоефективними побутовими приладами класу «А++».

Також, на прикладі енергоефективності й енергозбереження присутнім було продемонстровано вміст відповідної тематичної валізки та роз’яснено практичні способи вираження любові до Божого творіння через використання аераторів, своєчасне вимикання світла та води, а також WiFi-роутерів та побутових приладів тощо; наочно представлено актуальність і ефективність  світлодіодного ручного ліхтаря і павербанку «Solar work light». Особливий акцент через демонстрацію відеоролика «Wake Up Call» було зроблено на глобальному поширенні заздрості і пожадливості та її руйнівних наслідків для навколишнього середовища.

Великопосна екологічна ініціатива у львівській школі

Через показ відео-роликів про проведені молодіжні еко-прощі школярі пізнали альтернативні можливості активного соціально-комунікативного й фізичного відпочинку, в тому числі і від тривалого пасивного й шкідливого гаяння часу перед екранами смартфонів, планшетів чи комп’ютерів.

На прикладі еко-гріха, пов’язаного із знущанням над тваринами, дітям запропоновано виключити зі свого стилю життя відвідування цирків, зоопарків та тримання в домашніх умовах диких тварин.

З метою мінімізації пластикового забруднення світу обговорено необхідність використання дерев’яних зубних щіток і металевих соломинок для пиття, органайзерів та еко-торбинок при купівлі продуктів, а також важливості сортування сміття. З цього приводу школярам показано тематичну анімацію «Місто Нуль Відходів».

Великопосна екологічна ініціатива у львівській школі

Під час цих двох уроків діти душевно єдналася в «екологічних» піснях і молитвах під гітару.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело