Весь день триває ліквідація наслідків російської атаки по областям України

Весь день триває ліквідація наслідків російської атаки по областям України

Весь день триває ліквідація наслідків російської атаки по областям України. Свідомі терористичні удари по енергетичній інфраструктурі країни, яка забезпечує життя в областях.

Станом на зараз усього внаслідок атаки поранена 31 людина. Усім надається допомога. На жаль, п’ятеро людей загинули. Співчуття рідним.

Вже зараз відновлено світло на Вінничині та Полтавщині. Ще діють аварійні вимкнення на Сумщині. Хмельниччина – заживлені більшість абонентів, близько двох тисяч залишаються без світла.
У Івано-Франківській області без тепла — 12 тисяч абонентів.

На Харківщині найскладніша ситуація з електрикою. По регіону завдано більше 20 ракетних ударів. Працює найчисельніша на сьогодні команда рятувальників та енергетиків. Без енергопостачання залишається 700 тисяч мешканців Харкова та навколишніх населених пунктів. Вода є, надходить завдяки генераторам. Модульні котельні забезпечують опалення. Зв‘язок також є. Вимушено розробляються графіки подачі світла.

Запоріжжя. В місті та області одні з найбільших пошкоджень. Руйнувань зазнали приватні будинки, пошкоджено два під’їзди та десятки квартир в одній з багатоповерхівок. Загалом пошкоджено 40 будинків. Рух транспорту по греблі ДніпроГЕСу зупинено внаслідок російської атаки.
На місці працюють представники влади, фіксують пошкодження, допомагають людям.

На Одещині в штатному режимі працюють медичні та соціальні заклади (деякі на генераторах), міський транспорт Одеси. В області без стабільного постачання приблизно 200 тисяч абонентів. Фахівці працюють в режимі нон-стоп.

На Дніпропетровщині ранком без світла опинилося майже 400 тисяч мешканців. Вже зараз більшість з них мають електрику. Для всіх відновили водопостачання. Тривають роботи для відновлення опалення для двох населених пунктів.

Дякую всім, хто зараз залучений у ліквідації наслідків обстрілу. Вдячний начальникам обласних військових адміністрацій, очільникам громад екстреним службам, волонтерам.

Фахівці працюватимуть цілодобово, щоб якомога скоріше відновити нормальне життя в громадах.

Джерело