Продовжується робота з нормалізації ситуації в областях після вчорашнього російського удару

Продовжується робота з нормалізації ситуації в областях після вчорашнього російського удару. Через добу маємо значні успіхи.

Найскладніша ситуація залишається на Харківщині. Вже зараз електрику повернули для половини споживачів. В місті Харків діють погодинні графіки відключень, міський водогін працює на генераторах, але вода в людей є. Розгорнуті модульні котельні забезпечують теплом 40 тисяч мешканців. Зараз вирішується питання як заживити каналізацію.

На Одещині світло дали більшій частині людей. Проте щоб стабілізувати мережу подекуди вводяться графіки погодинних відключень. Зараз тимчасово знеструмлено 10 тисяч абонентів. Працюємо, щоб якнайшвидше все відновити.

У Дніпрі та області вже всі зі світлом. Людям подали воду, зараз запускається тепло для мешканців Павлограду та Тернівки.

В Сумській області досі залишаються повністю знеструмлені прифронтові Краснопільська та Глухівська громади. Там, де людям повернули світло, скасували графік аварійних відключень.

У місті Ладижин на Вінниччині відновили подачу води, зараз вирішуються питання з теплозабезпеченням.

Хмельницька область. Знеструмлено близько двох тисяч споживачі. Тепло- та водопостачання відновлено у повному обсязі.

Триває ліквідація наслідків у Запоріжжі та на Хмельниччині після атаки по цивільним будинкам. На місцях працюють представники влади, ведуть роботи комісії, які фіксують пошкодження. Людям буде надана уся компенсація за зруйноване майно.

Всі служби продовжують працювати цілодобово. Дякуємо нашим рятувальникам, енергетикам, ремонтним бригадам за відданість своїм громадам.
Постійно на звʼязку з Президентом України та Керівником Офісу Президента. Робота триває безперервно.

Джерело