Духівники і члени мирянських спільнот обговорили питання євангелізації

22 березня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася зустріч мирянських євангелізаційних спільнот і духівників Тернопільсько-Зборівської митрополії  з головою Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, єпископом Чернівецької єпархії УГКЦ владикою Йосафатом Мощищем. На зустрічі був також присутній єпископ Бучацької єпархії владика Дмитро Григорак.

Духівники і члени мирянських спільнот обговорили питання євангелізаціїМетою зустрічі було допомогти зрозуміти свою цінність та неповторність, адже нашою рушійною силою є любов. Донести відповідальність за світ, у якому живемо, і обов’язок християн проповідувати Євангеліє.

«Ми маємо усередині Церкви багато непрактикуючих християн, віра яких асоціюється з традицією. Вони потребують «нової євангелізації», їхня віра прагне оживлення через приведення до живих і особистих стосунків з Христос. Також маємо багато невіруючих людей, які не пізнали Господа і навіть не є охрещеними. Вони мають голод і спрагу за Богом, який Єдиний є джерелом правдивого щастя і добра», – наголосив владика Йосафат.

Владика Дмитро, звернувшись до учасників зустрічі, зазначив: «Завжди потрібно бути собою, бути у Церкві і бути для Церкви».

На зустрічі обговорювали форми і зміст євангелізації. Як сучасному християнину бути апостолом і проповідувати Христа. Учасники отримали методичний посібник для євангелізації охрещених та неохрещених осіб «Хочемо бачити Ісуса».

Духівники і члени мирянських спільнот обговорили питання євангелізаціїДухівники і члени мирянських спільнот обговорили питання євангелізаціїДухівники і члени мирянських спільнот обговорили питання євангелізаціїhttps://zarvanytsya.org/

Джерело