🔰 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації традиційно підбиваємо підсумки роботи за тиждень.

🔰 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації традиційно підбиваємо підсумки роботи за тиждень.

Продовжуємо працювати над посиленням захисту північного кордону області. Впродовж тижня відбулося декілька нарад щодо будівництва фортифікаційних споруд за участі представників військового командування, будівельників, які щодня працюють у прикордонні розширюючи системи окопів та ходів сполучення, бліндажів та довготривалих вогневих споруд, а також представниками підприємств, що виготовляють елементи залізобетонних споруд, необхідних для захисту наших воїнів. Наголосив на тому, що попри стислі строки та завантаженість виробничих ліній, що виготовляють захисні споруди, маємо дотримуватися затверджених термінів. Ми повинні зробити все можливе, щоб ворогу навіть не спало на думку рушити на українське Полісся.

Під час робочої поїздки до Києва зустрівся з керівництвом Міністерства освіти та науки України щодо ситуації з об’єднанням житомирських університетів. Наразі прийняте рішення, що на період мультипредметного тестування, а також вступної кампанії у вищі навчальні заклади міністерство не буде пропонувати на розгляд Кабінету міністрів нових змін у мережі закладів вищої освіти. Жодного з вишів Житомирщини на погодження наразі не подано. Наші абітурієнти та їх майбутні викладачі можуть спокійно працювати. Впродовж наступних місяців міністерство буде проводити активні консультації з усіма зацікавленими сторонами процесу об'єднання. Завдяки таким обговоренням міністерство зможе визначити доцільність чи недоцільність такого об'єднання і про те, які виші мають бути укрупнені. Наше студентство — рушійна сила України, тому ми зацікавлені в тому, щоб система вищої освіти України була максимально ефективною та відповідала вимогам сучасного світу та потребам економіки з підготовки кваліфікованих фахівців.

Не припиняємо підтримувати Збройні сили України і цей тиждень також не став виключенням. Завдяки плідній співпраці Житомирської обласної військової адміністрації з волонтерами передали нашим підрозділам сил оборони FPV-дрони, квадрокоптери, зарядну станцію з сонячною панеллю та генератор.

Завдяки підтримці, яку наші воїни відчувають від жителів Житомирщини, вони ще більш ефективно нищать ворога. Ще один воїн з Житомирщини отримав відзнаку від головкома та Міністра оборони України. Генерал-полковник Олександр Сирський та міністр Рустем Умєров вручили відзнаку «Срібний Хрест» офіцеру механізованого батальйону окремої механізованої бригади Олександру Гречуку.
Також на цьому тижні із задоволенням вручив відзнаку “За заслуги” ще одному нашому земляку, уродженцю Любара підполковнику Сергію Горохівському. Він з першого дня війни став до лав 130 батальйону ТРО, який разом з іншими силами оборони захищав Київщину. Вже як заступник командира батальйону брав участь у захисті Харкова та звільненні Харківщини від російських окупантів. Наразі Сергій командує іншим окремим батальйоном. Разом з побратимами він тривалий час брав участь в боях на бахмутському напрямі.

Джерело