У столиці відкрили меморіал пам’яті «Вічна слава загиблим Героям», присвячений загиблим військовослужбовцям Національної гвардії України

У столиці відкрили меморіал пам’яті «Вічна слава загиблим Героям», присвячений загиблим військовослужбовцям 25-ї бригади охорони громадського порядку імені князя Аскольда у складі Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

В урочистому заході з нагоди відкриття меморіалу взяли участь: командування Національної гвардії України, рідні та побратими загиблих військовослужбовців, ветерани, заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, представники Київської міської державної адміністрації, Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.

За словами Володимира Бондаренка, на мапі Києва з’явився ще один символ пам’яті – місце віддання пошани тим, хто загинув за Україну.

«Від імені Київського міського голови Віталія Кличка вручив нагороди сім’ям нацгвардійців. І хоч ці нагороди точно не втамують біль і не повернуть втрату – це данина памʼяті та визнання мужності й героїзму загиблих батьків, синів, братів. Відкриття цього монумента – ще одна данина тим, для кого слова честь та мужність не були пустими. Хто залишався вірним військовій присязі та виконував свій обов’язок до останнього подиху», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він подякував депутату Київради Георгію Зантараї, який став одним із меценатів спорудження меморіалу.

Джерело