Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея

Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея

24 березня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Парастасу за душу спочилого воїна Михайла Соробея, жителя м. Чорткова. Михайло, достойно сповнивши свій громадянський обов’язок, за станом здоров’я був звільнений з військової служби, але травми війни підкосили здоров’я воїна і 23 березня його раптово не стало.  

У слові співчуття Преосвященний Владика Дмитро звернувся до рідних і близьких покійного: «Ваше горе не можливо втішити словами. Михайло прожив лише 42 роки, можливо не здобув того,  що планував і прагнув. Сьогодні перед Боже обличчя він приносить любов до свого народу і свій сповнений обов’язок. Дякуємо за дар його життя і дякуємо вам, його дорогі рідні, що достойно пройшли цей шлях разом із ним. Сьогодні немає таких слів, щоб заспокоїти вас і втішити, але надія на Боже милосердя є нашим дороговказом у цій долині сліз. По всій Україні сьогодні багато горя, засмучених батьків і родичів, але ми, як християни, віримо, що Господь воздасть кожному за його ділами. А подвиг померлого воїна Михайла справді праведний»

Наступного дня похоронне Богослужіння продовжилося в Катедральному Соборі свв. верх. апп. Петра і Павла за участі духовенства та багатьох вірних.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея Чин Парастасу за душу воїна Михайла Соробея  

Джерело