​​Поруч зі мною – пані Валентина – мама Героя України, полковника Андрія Соколенка

​​Поруч зі мною – пані Валентина – мама Героя України, полковника Андрія Соколенка. А біля неї – пані Надія – дружина Героя України, генерал-майора Сергія Кульчицького.

Сергій Кульчицький загинув 29 травня 2014 року. Того дня він разом з підопічними доправляв харчі нашим оборонцям в районі гори Карачун, що неподалік від Слов’янська. Коли поверталися, окупанти з лісосмуги обстріляли їхній вертоліт, а потім підбили його з переносного зенітно-ракетного комплексу. Загинули 12 людей. Сергій Кульчицький – перший генерал, якого наша держава втратила у теперішній poсійськo-українській війні. Йому було 50 років.

Життя Андрія Соколенка обірвалося 17 травня 2015 року біля села Троїцьке. Він перебував у військовому автомобілі, який розвозив волонтерську гуманітарну допомогу. Машина підірвалася на фугасі. Тоді, окрім нього, загинули ще троє людей. Андрієві Соколенку назавжди 41.

Колись Кульчицький та Соколенко служили в одній з військових частин Нацгвардії, зараз – поруч спочивають на Личаківському кладовищі.

Сьогодні, у дуже знаковий день для відновленої Національної гвардії України, в обличчях Валентини Олексіївни та Надії Богданівни звертаюся до всіх дружин, матерів, батьків, дітей, братів і сестер героїв-нацгвардійців, які загинули: ваша втрата – це непоправна втрата для всієї нашої держави. Будь ласка, пам’ятайте, що ви не залишилися самі у своєму горі.

Офіс підтримки родин військових завжди відчинений для вас. Він працює у Львові на вулиці Коперника, 17. Контактний номер: 068 260 68 15. Усі наші воїни, ветерани, їхні сім’ї, а також близькі загиблих воїнів можуть звертатися по допомогу у цей офіс.

Ми ніколи не забудемо про подвиг ваших рідних.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

​​Поруч зі мною – пані Валентина – мама Героя України, полковника Андрія Соколенка

Джерело