Владика Йосиф Мілян відвідав новостворену парафію УГКЦ на Голосієво

24 березня 2024 року Владика Йосиф Мілян, Протосинкел Київської Архиєпархії, здійснив душпастирський візит до новоствореної парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці в Голосіївському районі Києва.

Владика Йосиф Мілян відвідав новостворену парафію УГКЦ на Голосієво

У парафії Владика очолив Божественну Літургію. Разом з архиєреєм співслужили священники з Києва.

У проповіді Владика Йосиф наголосив на важливості ікони в християнському житті. Він зазначив, що ми не молимося до ікони, а молимося перед іконою, до образу. Ікона представляє нам первообраз – Христа.

Владика Йосиф Мілян відвідав новостворену парафію УГКЦ на Голосієво

Владика також закликав вірних знайти Бога у своєму житті. Він підкреслив, що коли ми знаходимо Бога, все навколо нас змінюється, ми стаємо інакші.

Свою проповідь Владика завершив такими словами: «Ця неділя нагадує нам, щоб ми шанували не тільки ікону в іконостасі, у храмі чи в домівці, а найперше у собі та в ближньому. І тоді це буде значенням того, що ми направду знайшли Месію. І тоді події розгорнуться так, як розвернулися з Натанаїлом. Тоді станемо Його учнями й проповідниками, бо носитимемо і відчуватимемо, що ми теж є образом Божим».

На звершення, зі словами вдячності Преосвященнішому Владиці, священникам, парафіянам та іншим гостям за відвідини Парафії та звершене богослужіння, звернувся о. Дмитро Хопта. Він подякував Владиці Йосифу, за перші душпастирські відвідини парафії, за батьківське слово й підтримку, а також спільну молитву.

Опісля Владика Йосиф та запрошені священники розділили з парафіянами спільну трапезу.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело