«Допомога Церкві в потребі» в Україні: підтримка тих, хто допомагає

«Допомога Церкві в потребі» в Україні: підтримка тих, хто допомагає

Україну з робочим візитом відвідали представники Папської фундації, яка вже віддавна підтримує Церкву в країні, особливо активізувавши свою допомогу після початку повномасштабної війни.

 

Відбувся візит в Україну делегації Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі». Ця міжнародна організація вже багато років надає допомогу Церкві в країні. Особливої динаміки ця допомога набула з початком повномасштабної війни, коли перед Католицькими Церквами обох обрядів постали нові виклики у допомозі людям, які постраждали від війни.

Тижневий візит мав робочий характер. Делегація відвідала місця, де Римо-Католицька та Греко-Католицька Церкви надають допомогу постраждалим від війни. Домінік Кустра, представник офісу фундації в Мексиці, розповів: «Гасло, яке б визначало нашу допомогу в дуже конкретний спосіб, звучить: ми допомагаємо тим, хто допомагає. Коли хтось приїжджає в Україну і відвідує парафії, чернечі згромадження тощо, то розуміє, що було б в Україні, якби не Церква, якби не допомога стількох священиків, стількох сестер-монахинь, які прийняли у своїх святинях, парафіяльних будинках, катехитичних залах тисячі біженців зі сходу України. Саме в цьому ми, як фундація, допомагаємо цим священикам, цим черницям, які немовби маленькою свічечкою, маленьким вогником освітлюють дорогу людям, даруючи надію, світло, трохи радості».

Своїми думками для Радіо Ватикану поділився владика Володир Груца, Львівський єпископ-помічник, який супроводжував делегацію під час робочого візиту:

коментар владики Володимира

«Їхня допомога є відчутною на кожному кроці, де б ми не були. Наприклад, починаючи з 90-х років, вони допомагали нам видати релігійні книжки, Святе Письмо українською мовою, тощо. Пізніше дуже багато різних будов – монастирів, церков. А зараз вона відчутна в душпастирській та соціальній діяльності. Особливо тепер, коли йдеться про зцілення ран війни. Це соціальна допомога, порадні і консультації, хаби ментального здоров’я, молодіжне душпастирство. Ми потребуємо цієї допомоги, і ми за неї вдячні. Й цей візит є також нагодою, щоб виявити їм нашу вдячність, а також показати все те, що ми робимо, щоб вони зрозуміли, побачили, куди інвестовані кошти їхніх добродіїв».

Джерело: Vatican News

Джерело