У найбільшій семінарії Африки навчаються понад 770 кандидатів до священства

У найбільшій семінарії Африки навчаються понад 770 кандидатів до священства

771 – стільки семінаристів готуються до священства в найбільшій семінарії Африки в нігерійському місті Енугу (семінарія Бігард). Крім того, у закладі готуються до священства 240 монахів; після лекцій вони повертаються на нічліг до своїх спільнот.

Семінарія в Енугу існує вже сто років. Вона дала світові понад 100 єпископів і 4 кардиналів. Кардинали Френсіс Арінзе та Пітер Окпалеке здобули там освіту, серед інших.

Семінарія охоплює архиєпархію Онітша та єпархії Абакалікі, Авгу, Авка, Еквулобія, Енугу, Нневі та Нсукка, пише pch24.pl.

Через розміри семінарії організувати життя та навчання не найлегше, але, як зазначив ректор о. Альберт Окечукву Ікпенва, заклад робить великий внесок у розвиток суспільного життя Нігерії. Не всі студенти стають священниками, деякі здаються і згодом роблять військову, політичну чи університетську кар’єру.

Першим ректором семінарії був отець Вільям О’Доннел, священник з Ірландії. У заснуванні закладу допомогу надало «Opus Sancti Petri Apostoli», установа, з якої постало Папське місіонерське товариство св. Апостола Петра.

Джерело