Для духовенства Київської Архиєпархії провели великопостні реколекції

У днях 26-28 березня 2024 року, у Вишгороді відбулися щорічні великопостні реколекції для духовенства Київської Архиєпархії.

Для духовенства Київської Архиєпархії провели великопостні реколекціїВпродовж трьох дні священники, диякони та випускники духовних семінарій роздумували над своїм духовним життям. У цьому їм допомагав Протоієрей Роман Микієвич, парох храму Архистратига Михаїла міста Тисмениця, що неподалік Івано-Франківська.

Свої науки до духовенства о. Роман виголосив на тему «Як жити по Євангельськи», щоб євангельське життя священника надихало до такого ж життя інших людей.

У гроні духовенства Київської Архиєпархії привітав реколектанта Владика Андрій Хім’як, Єпископ-помічник та Синкел у справах духовенства Київської Архиєпархії. Звертаючись до присутніх він зауважив: «Наша Церква заохочує, щоб принаймні один раз у році ми взяли участь у спільних реколекціях. Ця спільність полягає не лише в тому, щоб ми слухали певної науки, бо це можна зробити коли завгодно, але це потрібно, щоб ми перебуваючи в спільноті ділилися спільним духом – тим, чим ми живемо. Тоді, коли ми живемо разом, нам потрібен добрий провідник, який допоможе нам краще пережити цей час», – зазначив Архиєрей привітавши реколектанта та запросив його до ділення духовним словом.

Для духовенства Київської Архиєпархії провели великопостні реколекції

Відтак о. Роман спрямував свої науки до священників, у яких порівняв священство із своїм домом, з місцем, яке любить кожна людина, яка дбає про свій дім та старається зробити його комфортним і зручним. Душпастир закликав любити своє священство як власний дім, щоб у цьому священстві йому було комфортно. «Хто в своєму священстві чується добре як в рідному домі, той береже своє священство так, як свій дім і його доглядає. Тому важливо любити своє священство як найкращу кімнату у своєму домі», – наголосив він.

Також о. Роман закликав своє життя будувати навколо трьох літер «С», – служіння, супровід і свідоцтво. Адже кожен священник покликаний Богом до служіння Богу і людям, яких має супроводжувати до Христа і свідчити його любов до людини. Щоб це добре вдавалось виконувати потрібно жити щоденно Євхаристією, Яка є джерелом священничої сили. При цьому за словами душпастиря надважливо є залишатися доброю Людиною, до чого часто закликав Блаженніший Любомир Гузар.

Для духовенства Київської Архиєпархії провели великопостні реколекції

В рамках реколекцій священники також мали спільну молитву в Соборі Вишгородської Богородиці та біля меморіалу “Хрест Героїв”, де молились панахиду за усіх, хто віддав життя захищаючи Україну від російського агресора.

Для духовенства Київської Архиєпархії провели великопостні реколекції

В останній день реколекцій священники мали зустріч з Блаженнішим Патріархом Святославом. «У цей день мені важливо разом з вами довершити цей духовний шлях, яким ви подорожували впродовж цих реколекцій, щоб ми разом з Божим духом вернулися до нашого служіння. Бо в цьому є зміст кожних реколекцій, щоб Божа благодать Таїнства Священства обновила свою силу та присутність в житті та діяльності кожного з нас», – наголосив він.

Глава УГКЦ у своєму слові також звернув увагу, що у цей день Католицька Церква за Григоріянським календарем переживає Великий Четвер, День Священства. «Ми з Вами посвячуємо дуже багато часу дбаючи про інших, про парафіян, про постраждалих від війни, про тих кому служимо в соціальному служінні, але часто дуже мало у цьому важкому служінні звертаємо увагу на самих себе. Тому реколекцї є тим часом, коли можемо подивитися самі на себе».

Для духовенства Київської Архиєпархії провели великопостні реколекції

Більше про зустріч Глави УГКЦ зі священниками Київської Архиєпархії дізнаєтесь в окремому дописі на сайті Київської Архиєпархії.

На завершення реколекцій Блаженніший Святослав висловив слова вдячності за проведений час у гроні духовенства Київської Архиєпархії о. Роману Микієвичу та на згадку подарував душпастирю свої авторські книги.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело