Ярослав Коминський повідомив про важливе для мешканців Яворівського району за добу.

Ярослав Коминський повідомив про важливе для мешканців Яворівського району за добу.

764-й день війни. Про важливе для мешканців Яворівського району за добу.

Виникли пожежі сухої трави у с. Вороців,  с. Зелів та с. Крисовичі. Рятувальники вкотре нагадує про заборону спалювання сухостою. Підпал сухої трави карається законом у вигляді штрафу: для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн, для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн

7547 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.

Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.

На Львівщині завершується опалювальний сезон. Таке рішення ухвалили через підвищення середньодобової температури. Відповідне розпорядження підписав голова Львівської ОВА Максим Козицький. Опалювальний сезон в області завершать до кінця березня. Дострокове завершення опалювального сезону дасть змогу економити енергоносії і не витрачати без потреби природний газ.

Аграрії  Львівщини можуть отримати гранти до 100 тисяч гривень  у конкурсі «Роби своє» від МХП. Організатори планують підтримати до 80 підприємців у 13 областях, надаючи їм грантове фінансування на закупівлю обладнання, сировини, матеріалів та послуг для підтримки мікро та малого бізнесу. Термін подачі заявки: заявку на конкурс «Роби своє» необхідно подати до 9 квітня за спеціальною формою на сайті https://doyourbusiness.com.ua/.

Рятувальники Яворівщини проводять профілактичні заходи, спрямовані на дотриманні правил пожежної безпеки та попередження виникнення надзвичайних ситуацій під час святкових богослужінь та нагадують при виявленні надзвичайної ситуації необхідно телефонувати за номером “101”: http://surl.li/rzljn.

У Яворівському районі люди. Зокрема за минулий тиждень близько 100 людей вже скористалися допомогою. Якщо ви проживаєте у районі та потребуєте психологічної, юридично, соціальної, гуманітарної допомоги, пошук роботи чи житла, ви можете звернутись до Офісу підтримки та менеджерів, які координують та допомагають отримати допомогу. Адреси офісів у районі: Яворів – вул.Шашкевича, 1а, 0674710344, Новояворівськ – вул. Шевченка, 1  0674710630: http://surl.li/rzkwv.

У Мостиській громаді освятили прапори для 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Надалі ці прапори будуть передані військовослужбовцям бригади: http://surl.li/rzlhp.

Девʼять команд змагалися за звання найкращої на мостиському міському стадіоні, в обласному турнірі з мініфутболу «Mostyska Cup 2024» серед дітей 2013-2014 років народження. У змаганнях взяли участь: ФК «Прилбичі», «Рочин-ДЮСШ-2» Соснівка-Червоноград, ДЮСШ м. Судова Вишня, ДЮСШ «Янтар» Новояворівськ. http://surl.li/rzvvz.

Понад 20 тисяч гривень для ЗСУ зібрали під час відкриття виставки картин «Україно, Любове моя» мисткині Ольги Кавун, яка відбулася у неділю в музеї УГКЦ с.Прилбичі. Зібрані кошти під час благодійної акції спрямують на потреби чоловіка і сина авторки робіт, які зараз на передовій: http://surl.li/rzkyb.

Окопні свічки та маскувальні сітки. Як жителі Яворівщини допомагають ЗСУ. У селі Глиниці молодь організовує зібрання у місцевому Народному домі, на яких виготовляє окопні свічки та плете маскувальні сітки. Їх роблять із матеріалів, що приносять жителі села й тамтешні волонтери. Загалом вони вже передали понад 2,5 тисячі свічок і більш ніж 20 сіток. Також маскувальні вироби плетуть жителі сіл Старява та Заверхи. Їх виготовляють в межах благодійної акції, яка зараз триває на Мостищині. Лише за один тиждень місцеві волонтери і волонтерки виготовили 5 таких сіток: http://surl.li/rzkzo.

Дякую усім, хто продовжує наближати нашу перемогу! Дякуємо Збройним силам України за надійний захист. Дякуємо Богу за кожен прожитий день. Разом переможемо!

Джерело