Непридатні до експлуатації та аварійні підʼїзди: ще один пошкоджений ракетою будинок відновлять першочергово

Державне підприємство «Державний науково-дослідний інститут будівельного виробництва» виконало основне інструментальне дослідження конструкцій житлового будинку на вул. Мокра, 7 (Солом’янський район), щоб був пошкоджений під час російського обстрілу 2 січня. Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

«За результатами дослідження під’їзди № 2 та № 5 визнані непридатними до експлуатації, а під’їзди № 3 та № 4 перебувають в аварійному стані. Решта під’їздів – у задовільному стані», — розповів він.

Будинок № 7 на вул. Мокрій включено до переліку будинків, що підлягають першочерговому відновленню. КП «Житлоінвестбуд-УКБ» визначено замовником відновлювальних робіт. Наступний етап – розробка проєктно-кошторисної документації та початок робіт.

Усіх мешканців пошкодженого будинку, які потребували тимчасового житла, розмістили у квартирах КП «Фінансова компанія «Житло-інвест». Загалом такою можливістю скористалися 53 мешканці.

Крім того, власники квартир, що не зазнали пошкоджень будівельних конструкцій, отримали компенсації на суму 5 млн 727 тис. грн за державною програмою «єВідновлення».

Нагадаємо, в тих будинках, що не зазнали пошкоджень конструкцій, власники квартир можуть отримати від держави до 350 тис. грн на проведення ремонту за програмою «єВідновлення».

Для цього потрібно:

Отримані на спеціальну карту кошти можна витратити на будівельні матеріали або ремонтні послуги підрядників, які є учасниками державної програми «єВідновлення». Витратити кошти треба протягом 12 місяців після їхнього отримання, інакше вони повернуться до державного бюджету.

Якщо Комісія призначить державну виплату від 200 тис. грн, її буде розділено на дві частини. Під час першої виплати ви отримаєте 70% суми, решту – під час другої. Щоб отримати другу частину, необхідно подати звіт про проміжні результати та куплені матеріали в застосунку Дія.

Джерело