У Яворівській ВА відбувся освітній форум «Реформа системи шкільного харчування як фундамент здорової нації» 

У Яворівській ВА відбувся освітній форум «Реформа системи шкільного харчування як фундамент здорової нації» 

Пріоритетні напрямки реалізації Стратегії реформи системи шкільного харчування 2023-2027 роки обговорили сьогодні під час освітянського форуму «Реформа системи шкільного харчування як фундамент здорової нації» 

Захід відбувся у Яворівській ВА за участі першого заступника голови Володимира Дзюньки, начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та молоді військової адміністрації Оксани Майхер та керівників, працівників відділів освіти громад району, директорів та заступників директорів ЗЗСО району. Також до зустрічі у форматі онлайн долучився проєктний менеджер Офісу рефрми шкільного харчування Олександр Боднар.

Мета зустрічі – підвищення професійної компетентності працівників місцевих органів управління освітою, які відповідають за організацію харчування, директорів закладів освіти з питань реалізації Стратегії реформи системи шкільного харчування, промоції здорового харчування серед учасників освітнього процесу як прояву піклування про власне здоров’я.

Перший заступник голови привітав присутніх та подякував за участь у заході. Адже, питання реформування системи харчування одне з ключових у роботі закладів освіти.

“Діти – це наше майбутнє, а забезпечення якісного харчування дітей – це їхнє здоров’я. Тому виховуємо здорову націю задля щасливого майбутнього країни. Дякую вам за свідому позицію та бажання покращувати систему харчування на Яворівщині”,  – зазначив Володимир Дзюнька.

Зокрема учасники зустрічі обговорили важливі аспекти впровадження реформи шкільного харчування в районі та важливість здорових харчових звичок. Зміни та сучасні тенденції в організації харчування у закладах освіти. Ознайомилися із Інтернет-портали, сайтами, платформи, які надають інформаційну та методичну підтримку керівникам закладів освіти, педагогічним працівникам та батькам з питань забезпечення якісною та здоровою їжею.

Про формування культури збалансованого харчування та корисних звичок поділилась Ольга Брезецька, заступниця генеральної директорки ДУ «Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я»

Про дієвість системи безпечності харчування НАССР у закладах освіти району розповів заступник директора Управління Держпродспоживслужби у Яворівському районі Ярослав Бордун.

Про підвищення кваліфікації кухарів відповідно до сучасних вимог та професійного стандарту на базі місцевого закладу професійної (професійно-технічної) освіти розповіла заступник директора Новояворівського ВПУ Ірина Стень.

Михайло Дорош, начальник відділу освіти Новояворівської міської ради розповів про напрацюванн Стратегії реформування шкільного харчування у закладах освіти  Новояворівської громади та коротко поділився досвідом.

Про модернізація і технологічне переоснащення харчоблоку Судововишнянського ліцею імені Тадея Дмитрасевича розповів директор Ігор Тиндик та продемонстрував відеоролик оновленої їдальні закладу.

Зазначимо, у районі функціонують 98 закладів загальної середньої освіти, з них у 97 забезпеченні гарячим харчуванням. 

Нагадаємо, ініціювала реформу Перша леді Олена Зеленська у 2020 році, а цьогоріч в Україні прийняли Стратегію впровадження реформи до 2027 року.

Джерело