У Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірних

У Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірних

У період із 24 по 26 березня на парафії Різдва Христового, що у смт Рожнятів, однойменного протопресвітеріату, тривали дні духовної віднови для вірних.

Великопосні реколекції провадив о. ліц. Іван Шуфлат – священнослужитель Чернівецької єпархії УГКЦ й психотерапевт.

У неділю, 24 березня, під час однієї із наук реколектант розповів присутнім про Пратулинських мучеників, мощі яких перебували у храмі в часі реколекцій. День завершився Великою Вечірнею з Литією.

Наступного дня, 25 березня, наша Церква святкувала празник Благовіщення Діви Марії. Це свято є поєднане із днем подяки за дар життя. Спершу вірні мали нагоду молитися на Божественній Літургії, яка відбулася у каплиці Рожнятівської багатопрофільній лікарні.

Крім того, душпастирі із вірними та медичним персоналом молилися молебень біля фігури Богородиці у пологовому відділенні закладу. Богослужіння очолював реколектант – о. Іван Шуфлат.

Цього ж дня, після виголошення науки душпастирем, у храмі Різдва Христового відбулося освячення образу «Ісус благословляє дітей».

У третій день великопосних реколекцій, 26 березня, у Рожнятівському ліцеї відбулась зустріч з працівниками закладу, яку очолив о. Іван Шуфлат. У цьому часі в співпраці з о. Степаном Твердорхлібом, протопресвітером Рожнятівським, та о. Іваном Кшебетом, реколектант провів духовну науку для дирекції та вчителів.

Темою спілкування стали роздуми над викликами, які ставить сьогодення перед освітянами у вихованні дітей та підлітків у світі, а також про моральне й духовне зростання.

Відтак душпастирі освятили ікону, яка відтепер буде перебувати у приміщенні ліцею, де щотижня буде проводитись спільна молитва.

У Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірнихУ Рожнятові відбулися дні віднови духа для вірних

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело