Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач

Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач

25 березня 2024 р. Б. в день Благовіщення Пресвятої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Прокатедральному Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Бучач.

Вже традиційно, на свято Благовіщення в цьому храмі відбувається особлива молитва за участі Архиєрея та місцевого духовенства. Тож цей рік, також не став винятком.  До храму завітав Преосвященний Владика Дмитро, якого процесійно зустріли діти, молодь та всі парафіяни на подвір’ї храму. 

Після прочитання недільного Євангеліє, Преосвященний Владика Дмитро виголосив проповідь, в якій пригадав особу Матері Божої  і її значення в історії християнства. Владика говорить: «Архангел Гавриїл говорить до Богородиці: «Господь з тобою!». Що це означає? З подій життя Матері Божої ми бачимо, що Господь дає їй особливу силу. Марія сказала Богові: «Так», бо мала глибоку віру і розуміння. Господь хоче, щоб людина завжди перебувала в щасті, тому кличе кожного з нас. Чи кажемо ми Богові: «Так»?».

Далі Архиєрей поринає у духовні роздуми про життя людини: «Віра вимагає переміни, способу мислення і стану нашого життя. Бог нас без нас спасти не може. Людина має вільну волю та розум. Тому Бог не зупинив Адама і Єву перед обличчям гріха і дав вільний вибір. Інколи ми ставимо питання: «Чому Господь допускає такі жахливі речі, які творяться в сучасному суспільстві?». В цей день Благовіщення нам треба задуматися на якому етапі віри ми знаходимося. Чи можемо ми впевнено сказати Богові: «Так»? Чи ще вагаємося? Чи готові віддати частинку себе для Бога? На всі ці питання сьогодні складімо відповіді в нашій  душі. Сьогоднішній час – це непростий період в житті нашої країни, який потребує від кожного найактивнішого часу молитви і посту».

На завершення Літургії відбулася спільна молитва за Україну, після якої Преосвященний Владика Дмитро уділив усім архиєрейське благословення.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач Архиєрейська Божественна Літургія в Прокатедральному Соборі м. Бучач  

Джерело