На Яворівщині добровільна пожежна команда відчинила двері свого гаража

На Яворівщині добровільна пожежна команда відчинила двері свого гаража

28 березня у селі Бунів Яворівського району відбулося офіційне відкриття оновленої Добровільної пожежної команди.

Команда забезпечена належним захисним одягом та спорядженням, на озброєнні у новоспечених вогнеборців є пожежний автомобіль, який передали вогнеборці 9-го державного пожежно- рятувального загону Головного управлінням ДСНС України у Львівській області. Створення Добровільної пожежної команди дасть змогу зміцнити систему цивільного захисту та дозволить оперативніше реагувати на пожежі, запобігати пошкодженню майна та зберігати життя мешканців.

Зазначим, Яворівська громада одна з шести громад-переможців грантового конкурсу «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні». Громаді вдалося впровадити аж 2 проєкти по цій програмі: «Клас безпеки» у Яворівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів 2  та ремонт депо для пожежників-добровольців у Бунові. Вчора Генеральний консул Республіки Польща у Львові, представники Фонду міжнародної солідарності разом з керівництвом ДСНС завітали на офіційне відкриття завершення проєктів.

За інформацією Яворівської міської ради, на створення класу безпеки з усім необхідним обладнанням було використано 184 тисяч гривень грантової допомоги та 170,3 тисяч гривень з місцевого бюджету. З нагоди відкриття діти провели показовий урок з надання першої домедичної допомоги:

Джерело