🕯 9:00 хвилина мовчання Солдат Вадим Сергійко загинув 23 вересня 2023 року під час виконання військових обов’язків…

🕯 9:00 хвилина мовчання

Солдат Вадим Сергійко загинув 23 вересня 2023 року під час виконання військових обов’язків...

🕯 9:00 хвилина мовчання

Солдат Вадим Сергійко загинув 23 вересня 2023 року під час виконання військових обов’язків біля села Федорівка Бахмутського району Донеччини. Захиснику було 37 років.

Вадим народився в місті Сновськ Чернігівської області. У 2003 році закінчив Щорську районну гімназію. Потім здобув фах бухгалтер у місцевому ПТУ №7. У 2009 році отримав диплом про вищу освіту в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Працював тренером-викладачем з вільної боротьби Щорської ДЮСШ «Колос» та на різних посадах в органах внутрішніх справ України. У 2015-2019 роках був помічником народного депутата України VIII скликання Анатолія Євлахова. У 2020-му жителі Сновщини довірили Вадиму представляти їхні інтереси – він був обраний депутатом Сновської міської ради від політичної партії «Рідний дім». Чоловік був патріотом своєї країни, активним депутатом, завжди відстоював свою позицію та позицію своїх виборців. До повномасштабного вторгнення був помічником приватного нотаріуса у Сновську.

У квітні 2022 року чоловік був призваний до Збройних Сил України. З травня 2023 року ніс службу в складі 54-ої окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Обіймав посаду стрільця. Разом із побратимами боронив Східний напрямок фронту.

Посмертно солдат Сергійко Вадим Анатолійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, який вручили його доньці.

Поховали військового на Алеї Героїв кладовищі в рідному Сновську.

6 лютого 2024 року на будівлі Сновського ліцею №3 відкрили меморіальну дошку загиблому.

Вдома на Героя чекали рідні, близькі та багато друзів.

Джерело