🕯 9:00 хвилина мовчання Солдат Юрій Ворона загинув 9 березня 2022 року, обороняючи рідну Чернігівщину від російських окупантів

🕯 9:00 хвилина мовчання

Солдат Юрій Ворона загинув 9 березня 2022 року, обороняючи рідну Чернігівщину від російських окупантів

🕯 9:00 хвилина мовчання

Солдат Юрій Ворона загинув 9 березня 2022 року, обороняючи рідну Чернігівщину від російських окупантів. Коли ворог почав наступ на село Лукашівку, отримав осколкове поранення в голову.

Юрій народився в селі Сохачі Чернігівської області. Там жив до 2008 року, потім разом з мамою та сестрою переїхав до села Великий Листвен. Там закінчив школу. Потім вступив до Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка (зараз – Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка). Жив у Чернігові. Професійно займався боксом, приділяв йому майже весь вільний час. Був триразовим чемпіоном Чернігівщини та багаторазовим переможцем різних змагань, зокрема й міжнародних. Мав багато нагород і грамот. Періодично їздив за кордон на роботу. У вільний час робив ремонти у квартирах на замовлення.

16 січня 2022 року чоловік повернувся з Англії, де працював на зборі врожаю помідорів. А вже наступного місяця почалася повномасштабна війна. У перші дні Юрій долучився до лав добровольців ТРО. Без бойового досвіду чоловік став розвідником 21-го окремого стрілецького батальйону в/ч А7105. Весь час перебував на передовій. Востаннє виходив на зв’язок з рідними за день до загибелі.

«Мій син був дуже добрим, чесним, справедливим і дуже порядним. Люди говорили, що він розумний не по роках. Юра – моя гордість, моя надія, опора та підтримка. Для нас всіх він був захистом та оберегом. За ним тягнулось дуже багато людей. Всі його поважали й цінували. Був готовий прийти на допомогу кожному в будь-яку хвилину… Того дня, коли росіяни зайшли в село Лукашівку, то добили Юру з автомата. У сина були прострелені шия і грудна клітка», – поділилася Галина Олександрівна.

Посмертно солдат Ворона Юрій Сергійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Джерело