Година Землі, як нагода для усвідомлення екологічного гріха

Година Землі, як нагода для усвідомлення екологічного гріха

«Та він наші недуги взяв на себе, він ніс на собі наші болі…» (Іс. 53.4)

У суботу 30 травня, з нагоди всесвітньої акції «Година Землі» в парафії св. архистратига Михаїла у с. Полоничі, Буського деканату молодь, діти, парафіяни разом з отцем Юрієм Годісем головою екологічної комісії у Сокальсько-Жовківській єпархії, та адміністратором храму о. Михайлом Гунчаком пройшли екологічну Хресну Дорогу вулицями села.

Присутні віряни мали можливість спільно роздумувати про відповідальність за створений Богом світ та над усіма наслідками екологічного гріха. Який біль та страждання спричиняє людина природі через свої, нерідко необдумані, вчинки щодо всього живого: забруднення довкілля через спалення залишків трави, не санкціонований вивіз сміття, неправильне використання енергії та інші екологічні гріхи. Біль за всі наслідки екологічного гріха Ісус також відчув на хресті.

Година Землі, як нагода для усвідомлення екологічного гріха

В храмі отець Юрій подав гарну науку-роздуми і запропонував усім зробити екологічний іспит сумління, чи бува ми не є тими носіями екологічного гріха.

Окрім цього з нагоди Всесвітньої акції «Година Землі» під час молитви за Землю, Святішого Отця Франциска з енцикліки «Laudato Si», у храмі вимкнули усе світло та запалили свічки, як символ Христа, який Своєю любов’ю жертвує Себе на хресті, Своїм теплом зігріває нас, та світлом просвітлює шлях до Бога Творця і показує нам на цій дорозі присутність усього створіння.

Година Землі, як нагода для усвідомлення екологічного гріха

«…Кара, що нас спасає, була на ньому, і його ранами ми вилікувані.»(Ісаї 53, 4-5). Перспектива любити себе, любити ближнього, любити нашого Творця була основним завдання до роздумів в цей день. Отець наголосив, що кожен є тим містком для налагоджень відносин людини з природою та своїм Творцем.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело