Над стаціями екологічної Хресної дороги розважали у Львові

Над стаціями екологічної Хресної дороги розважали у Львові

У п’ятницю, 29 березня референт Бюро УГКЦ з питань екології у Львівській архієпархії разом із парафіянами храму св. Андрія Первозванного спільно молилися екологічну Хресну Дорогу.

На початку молитовної зустрічі, упродовж десяти хвилин священик-екореферент провів тематичну катехизу для присутніх, розважаючи над словами зі Святого Письма про створіння Боже, яке «понині стогне і страждає у тяжких муках» (Рим. 8,22) через людський гріх, в тому числі й екологічний. Вірним було наголошено на важливості плекання екологічно-відповідальної культури у повсякденному житті та відкритості серця до екологічного навернення задля примирення з Богом, ближніми й усім створінням-природою, а Великий піст – це якраз оптимальний час для цього.

Опісля упродовж майже 1,5 год. усі вірні, котрих у приміщенні храму на церковному подвір’ї зібралася доволі велика кількість, роздумували над кожною стацією Хресної Дороги нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа, співпереживаючи Його страждання та молячись у відповідних духовних й екологічних наміреннях.

У рамках попередньої літературної євангелізації парафіяни зацікавилися і придбали понад півсотні примірників згаданої Екологічної Хресної Дороги, а також декілька еко-тематичних книг та ігор, зокрема «Абетку енергоефективності» та «Марафон енергозбереження».

Над стаціями екологічної Хресної дороги розважали у Львові

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело