Великопосна ініціатива на Дніпропетровщині

Великопосна ініціатива на Дніпропетровщині

У п’ятницю 29 березня у м. Дніпро, на парафії св. Йосифа РКЦ, відбулася міжконфесійна Хресна Дорога, в якій взяли участь представники греко-католицької, протестантської та єврейської спільнот міста.

У молитві взяв участь референт Бюро УГКЦ з питань екології у Донецькому екзархаті о. Михайло Неїжмак, який долучився окремими молитовними проханнями та духовними розважаннями на тему збереження Божого створіння, зокрема в контексті другої та п’ятої стації Хресної дороги.

Великопосна ініціатива на Дніпропетровщині

«Просимо Господа Бога, щоб дав нам мудрості, аби ми могли бачити та захищати Божу правду у всьому створінні, яке разом з людиною зараз особливо страждає. Молімось, щоб ми носили тягарі один одного, берегли природу та були свідками воскреслого Христа» – зазначив екореферент.

Для того щоб ці речі стали дійсністю, людина повинна покаятися та навернутися, щоб стати свідком спасаючої Божої любові.

Цього ж дня, у м. Кам’янське, на Дніпропетровщині, при парафії Матері Божої Неустанної Помочі, на подвір’ї храму було висаджено дерево миру – вже шосту блакитну ялинку як продовження щорічної практики.

Великопосна ініціатива на Дніпропетровщині

«Спочатку це зелене деревце, стояло у моєму помешканні в часі різдвяно-новорічних свят, а тепер буде красуватися біля храму» – констатував о. Михайло Неїжмак, настоятель храму – «Це створюватиме затишок, сприятиме покращенню стану довкілля, і служитиме добрим прикладом примноження Божих природних дарів та наближення Перемоги».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело