Комунікат Української Греко-Католицької Церкви щодо будівництва храму Пресвятої Трійці в Оболонському районі м. Києва

Беручи до уваги події, які відбуваються навколо будівництва храму Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви в Оболонському районі міста Києва повідомляємо наступне:

Комунікат Української Греко-Католицької Церкви щодо будівництва храму Пресвятої Трійці в Оболонському районі м. Києва

Ділянка, що знаходиться по вул. Північна, з кадастровим номером 8000000000:78:036:0012 згідно рішення Київської Міської Ради з 16.12.2021 р. №4155/4196 передана у постійне користування релігійній громаді Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви в Оболонському районі міста Києва. Детальний план території міста Києва за даним кадастровим номером передбачає будівництво, обслуговування та експлуатацію храму. Цьому призначенню передували громадські слухання згідно діючого законодавства України, у результаті яких мешканцями Оболонського району було схвалено розташування на ділянці храму УГКЦ. Виконавши усі норми, які передбачає Законодавство України РО «Релігійна громада Пресвятої трійці в Оболонському районі м. Києва УГКЦ» отримала дозвіл на виконання будівельних робіт. Відповідний документ надав Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) 40224921 від дня 25 січня 2024 р., № КВ012240118168. Перший етап будівництва передбачає спорудження якісного укриття, яким зможуть користуватися мешканці Оболонського району, а також встановлення модульної тимчасової споруди «Центр зцілення ран війни», де надаватиметься психологічна, соціальна та духовна допомога усім постраждалим.

Відповідно до усіх наявних дозвільних документів повідомляємо, що будівництво храму Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви в Оболонському районі міста Києва виконується згідно усіх норм чинного законодавства України. Тому усі дії РО «Релігійна громада Пресвятої трійці в Оболонському районі м. Києва УГКЦ» є законними та відповідають нормам Законодавством України.

Враз з цим нагадуємо, що Українська Греко-Католицька Церква завжди стояла на сторожі свободи та прав людини, а за ввесь період радянської історії підлягала гонінням, заборонам та утискам. Відповідно до вимог та положень Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» № 987-ХІІ від 23.04.1991 року (із змінами та доповненнями), членами Київської громади, вірними Української Греко-Католицької Церкви, яка зареєстрована в Оболонському районі було отримано дану ділянку для зведення храму, щоб у цьому місці забезпечити права згідно статті 3 Закону України про свободу совісті та релігійні організації.

Наша Церква завжди стоїть поряд наших захисників та людей, які терплять через російську агресію проти України. У цей надважкий для нашого народу час духовенство та віряни УГКЦ проводять соціальні та благодійні акції на підтримку захисту наших військових та усіх постраждалих людей. Тому закликаємо усіх до єдності навколо будівництва храму, який буде пристановищем та розрадою для знедолених людей, щоб це місце стало символом перемоги Українського народу.

Прес-служба парафії

Пресвятої Трійці

Джерело