На парафії святого Андрія Первозванного спільно молилися екологічну Хресну Дорогу

У п’ятницю, 29 березня референт Бюро УГКЦ з питань екології у Львівській архієпархії разом із парафіянами храму св. Андрія Первозванного спільно молилися екологічну Хресну Дорогу.

На парафії святого Андрія Первозванного спільно молилися екологічну Хресну Дорогу

На початку молитовної зустрічі, упродовж десяти хвилин священик-екореферент провів тематичну катехизу для присутніх, розважаючи над словами зі Святого Письма про створіння Боже, яке «понині стогне і страждає у тяжких муках» (Рим. 8,22) через людський гріх, в тому числі й екологічний. Вірним було наголошено на важливості плекання екологічно-відповідальної культури у повсякденному житті та відкритості серця до екологічного навернення задля примирення з Богом, ближніми й усім створінням-природою, а Великий піст – це якраз оптимальний час для цього.

Опісля упродовж майже 1,5 год. усі вірні, котрих у приміщенні храму на церковному подвір’ї зібралася доволі велика кількість, роздумували над кожною стацією Хресної Дороги нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа, співпереживаючи Його страждання та молячись у відповідних духовних й екологічних наміреннях.

У рамках попередньої літературної євангелізації парафіяни зацікавилися і придбали понад півсотні примірників згаданої Екологічної Хресної Дороги, а також декілька еко-тематичних книг та ігор, зокрема «Абетку енергоефективності» та «Марафон енергозбереження».

Джерело