В Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерів

В Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерів

У вівторок, 2 квітня, у стінах Івано-Франківської духовної семінарії втретє у 2024 році відбулися збори протопресвітерів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина засідання очолив Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Зібрання розпочалося зі спільної молитви. Відтак у стінах семінарії відбулося представлення діяльності благодійних організацій Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ для журналістів прикарпатських ЗМІ.

Спершу з вітальним словом до присутніх звернувся керівник Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ прот. Іван Стефурак, який представив учасникам зборів протопресвітерів гостей, які завітали на засідання.

Відтак митр. прот. Степан Балагура, синкел у справах духовенства та священичих родин Архієпархії, подякував медійникам за присутність та закликав журналістів до подальшої співпраці разом із Церквою та духовенством на благо українського народу.

Згодом п. Роман Яручик представив журналістам благодійну діяльність Мальтійської служби допомоги м. Івано-Франківськ. Опісля прот. Віталій Максимів, синкел у парафіяльно-економічних справах та соціального підприємництва Архієпархії, презентував діяльність Гуманітарного координаційного центру Івано-Франківської Архієпархії. Пізніше митр. прот. Володимир Чорній представив гостям волонтерську діяльність Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. На завершення даної частини засідання прот. Анатолій Козак, протопресвітер Голинський, презентував волонтерську діяльність парафій Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ у часі війни упродовж 2023 року.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Церква — це люди: в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ презентували благодійну діяльність

Далі до присутніх із духовними роздумами звернувся прот. Михайло Сушко, протопресвітер Східний.

Наступним слово мав прот. Маркіян Букатчук, директор Католицького ліцею святого Василія Великого, який повідомив про початок вступної кампанії до 5-10 класів у навчальному закладі. Серед переваг навчання у Католицькому ліцеї – це виховання у християнських цінностях, малокомплектні класи, уроки-пари, профільне навчання, починаючи від 5 класу, та багато іншого.

Крім того, священнослужитель повідомив про проведення англомовного табору, який триватиме від 17 червня по 5 липня 2024 року для дітей, віком від 9 до 13 років. У програмі табору щоденна Літургія та катехизація, репетиторство з носіями мови, інтерактивні та академічні заняття, квести, майстер-класи та інше.

Згодом прот. Тарас Огар, відповідальний у справах церковних співців Архієпархії, повідомив, що 20 квітня об 11:30 год у стінах Івано-Франківської духовної семінарії відбудеться продовження тренінгу для дяків Архієпархії щодо вдосконалення літургійного співу.

Як ми повідомляли раніше, 23 березня, з благословення Митрополита Володимира в приміщенні Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата відбувся літургійний практикум для співців Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

ДЕТАЛЬНІШЕ – У стінах духовної семінарії відбувся тренінг для співців Архієпархії

Наступним слово мав митр. прот. Олег Каськів, ректор Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, який пригадав, що 31 жовтня 2024 року виповнюється 10-та річниця від дня відходу до вічності світлої пам’яті Владики Софрона Мудрого, Єпарха Івано-Франківського (1997-2005 рр.). Душпастир зазначив, що Івано-Франківська Архієпархія, щоб вшанувати пам’ять Владики, планує встановити горельєф на будівлі Івано-Франківської духовної семінарії, де він був довголітнім ректором.

Далі слово передали прот. Михайлу Добровольському, члену Літургійної комісії Архієпархії, який розповів про особливості уставу на свято св. влкмч. Юрія у 2024 році.

Відтак прот. Віталій Максимів повідомив про знижки у розмірі від 80 до 100% на послуги у Лікувально-діагностичному центрі «Клініка святого Луки» для осіб з інвалідністю, пенсіонерів, дітей-сиріт, сімей загиблих Воїнів, дітей з малозабезпечених сімей. Священнослужитель також додав, що для того, щоб отримати послуги зі знижкою, необхідно пред’явити відповідний документ.

Пізніше митр. прот. Степан Балагура повідомив, що у п’яту неділю Великого посту, 21 квітня, о 15:15 год в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ у форматі онлайн відбудеться загальноміська Хресна дорога.

Згодом прот. Іван Стефурак, керівник Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії, заохотив душпастирів до активної співпраці з Департаментом інформації Архієпархії.

Опісля митр. прот. Степан Балагура пригадав про звершення богослужінь під час Великого посту згідно з приписами богослужбового уставу нашої Церкви.

Далі слово мав прот. Віталій Токар, судовий вікарій Архієпархії, який від імені Митрополита Володимира подякував душпастирям, які упродовж своєї каденції здійснювали служіння у Пресвітерській раді Архієпархії.

Насамкінець зборів Владика Микола привітав ювілярів. Засідання завершилося спільною молитвою.

Наступні збори протопресвітерів відбудуться 30 квітня 2024 року.

В Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерівВ Івано-Франківській Архієпархії відбулися чергові збори протопресвітерів

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело