Екологічне паломництво до Старуні

Екологічне паломництво до Старуні

У середу, 3 квітня, відбулась чергова проща у село Старуня, в часі якої семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії, приналежні до екологічної спільноти на чолі з Чернівецьким екореферентом Бюро УГКЦ з питань екології о. Володимиром Дяківим молились Екологічну Хресну дорогу та Божественну Літургію.

Проща розпочалась із вступного слова о. Володимира Лукашевського, сотрудника парафії, який коротко розповів про важливість цієї молитовної ходи Хресною Дорогою.

На кожній стації браття семінаристи зачитували розважання, у яких було подано необхідні аспекти і настанови для подальших дій прочан задля збереження довкілля.

Екологічне паломництво до Старуні

Завершуючи хресну ходу о. Володимир Дяків звернувся до присутніх з духовним словом: «Дивлячись на теперішні виклики ми повинні дбати про нашу природу, особливо за ґрунти, на яких ми збираємо щедрі плоди для власного вжитку. Люди повинні з бережливістю використовувати ресурси землі, щоб кожне наступне покоління могло користати з них як з Божих дарів для кожної людини». Також священник закликав не палити траву, бо у вогні гине багато тварин, руйнується верхній шар ґрунту та забруднюється повітря.

Екологічне паломництво до Старуні

Опісля усіх людей запросили на Божественну Літургію, яку очолив Чернівецький екореферент спільно з парохом о. Юрієм Сидіром та сотрудником о. Володимиром Лукашевським.

Наприкінці Літургії о. Юрій Сидір подякував за присутність кожного, хто долучився до молитовної прощі і ще раз наголосив на важливості збереження навколишнього середовища: «не дбати про сотворений Богом світ означає грішити проти Бога».

Тоді кожен відвідувач мав змогу прийти за благословенням, а також придбати для себе: екологічні настільні ігри, казки для дітей, екологічну Хресну дорогу та багато інших цінних речей для особистого духовного зростання.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело