⚛️⚛️⚛️ Громада Южноукраїнська підтримала будівництво Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок 4 квітня 2024 року в м

Енергоатом 🇺🇦
⚛️⚛️⚛️ Громада Южноукраїнська підтримала будівництво Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок 4 квітня 2024 року в м. Южноукраїнську за ініціативи Енергоатома відбулись громадські слухання щодо спорудження поблизу міста Технологічного… https://t.me/energoatom_ua/17321


⚛️⚛️⚛️ Громада Южноукраїнська підтримала будівництво Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок

4 квітня 2024 року в м. Южноукраїнську за ініціативи Енергоатома відбулись громадські слухання щодо спорудження поблизу міста Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок (ТВЗ) для енергоблоків АЕС.

⚙️ Унікальне виробництво, на якому виготовлятимуть компоненти ядерного палива для вітчизняних атомних енергоблоків, буде зведено на замовлення філії «ВП «Атомпроєктінжиніринг» АТ «НАЕК «Енергоатом».

Так, під час обговорення питання будівництва фахівці Енергоатома наголосили, що рівень доз від джерел іонізуючого випромінювання виключає можливість радіаційного впливу за межами будівлі комплексу, а його санітарно-захисна зона визначена межами промислового майданчика. Не оминули і соціальну складову, адже зведення комплексу передбачає створення понад 110 робочих місць.

Отримавши відповіді на решту питань щодо екології, фінансування, економічних зисків та соціальних преференцій, мешканці Южноукраїнської громади одноголосно підтримали будівництво Технологічного комплексу.

Нагадаємо, технологічні операції з виготовлення тепловидільних збірок включають такі етапи:

🔹виготовлення виробів з нержавіючої сталі (головки, хвостовики);
🔸збирання ТВЗ;
🔹контроль виготовлених ТВЗ;
🔸підготовка до відправлення та тимчасове зберігання.

ℹ️ Для довідки: у межах проєкту планується реалізація технології Westinghouse. Виробничий процес на майбутньому підприємстві передбачає фактично механічну збірку ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000 з уже готових компонентів. Частина з них уже виготовляється на потужностях Енергоатома.

#новини_компанії

XTHEA

⚛️⚛️⚛️ Громада Южноукраїнська підтримала будівництво Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок
  
4 квітня 2024 року в м
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚛️⚛️⚛️ Громада Южноукраїнська підтримала будівництво Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок 4 квітня 2024 року в м. Южноукраїнську за ініціативи Енергоатома відбулись громадські слухання щодо спорудження поблизу міста Технологічного…

Джерело