У ГОШЕВІ ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ НАСТОЯТЕЛІВ ВАСИЛІЯНСЬКИХ МОНАСТИРІВ

У ГОШЕВІ ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ НАСТОЯТЕЛІВ ВАСИЛІЯНСЬКИХ МОНАСТИРІВ

Отці настоятелі відслужили молебень до Богородиці під проводом протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о.Йоана ШколикаЧСВВ та помолилися перед Гошівською чудотворною іконою, яку в народі називають «Царицею Карпат». Відтак у приміщенні Дому паломника відбулися збори, останні перед початком провінційної капітули. У ході зустрічі отець протоігумен подав до уваги присутніх низку важливих питань, що стосуються життя та діяльності провінції.

Також о.Йоан Школик здійснив чин освячення Будинку паломника, йому співслужили інші настоятелі. По завершенню обряду до присутніх звернулися вислужені ігумени монастиря в Гошеві— отці Дам’ян КастранЧСВВ (за його каденції й сприяння розпочалося будівництво); Вінкентій СлободянЧСВВ, який продовжив будівництво, і теперішній ігумен о.Мар’ян ГробельнийЧСВВ; також автор проєкту архітектор Олександр Микуляк. Пан Олександр наголосив на унікальності форми та вигляду будівлі.

У ГОШЕВІ ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ НАСТОЯТЕЛІВ ВАСИЛІЯНСЬКИХ МОНАСТИРІВ

На завершення урочистостей отець протоігумен подякував усім причетним до будівництва: настоятелям і братії; архітекторам й інженерам; будівельникам й іншим виконавцям робіт; фундаторам і жертводавцям— та вручив їм символічні подарунки з копією Гошівської чудотворної ікони.

Дім паломника в Гошеві відчиняє свої двері для прочан, реколекційних груп; для організації навчальних заходів та релігійних конференцій. Він і раніше частково виконував ці функції, адже в його стінах влітку проводили зустрічі християнської молоді й заходи з духовно-психологічної реабілітації українських вояків та їхніх сімей.

Нехай кожен, хто переступить поріг цього дому, віднайде затишок і духовне наповнення.

Інформаційний відділ отців василіян
о. Миколай МИКОСОВСЬКИЙ ЧСВВ

Джерело