КНИГА КНИГ

КНИГА КНИГ

У кожного християнина й не тільки вдома є бодай один примірник Біблії. Український філософ Григорій Сковорода Книгу Книг уважав джерелом духовних скарбів. Вона становить один із трьох стовпів його філософського вчення, а саме «символічний світ». У своєму творі «Розмова п’яти подорожніх про істинне щастя в житті» мандрівний філософ зазначав: «Вибачте, друзі мої, надмірну мою прихильність до цієї книги… Біблію я почав читати близько тридцяти років від свого народження. Але ця найчудовіша для мене книга над усіма моїми полюбовницями (улюбленими книжками — авт.) гору одержала, втоливши мою довгочасову спрагу та голод хлібом і водою, солодшою меду та щільника, Божої істини і правди».

Збірка Українського Сократа під назвою «Сад божественних пісень» прямо вказує на те, що його «Сад» виріс із зерен Святого Письма.

Біблію писало понад 40 авторів протягом 1600 років! Це єдина книга у світі, створена колективом авторів, які ні в чому не суперечать один одному, хоч більшість їх не була знайома між собою. Серед них царі (Соломон, Давид), пастух (Амос), лікар (Лука), рибалки (Петро й Іван), пророки (Мойсей, Ісая, Данило), полководець (Ісус Навин)… Вони жили в різний час, мали різну освіту й соціальне становище, належали до різних національностей і культур.

Біблія — найбільш видавана у світі книга. Щоденний тираж становить 32876 примірників, тобто щосекунди виходить друком одна Біблія.

Пропоную вашій увазі вислови відомих людей про Книгу Книг.

КНИГА КНИГ

«Я переконаний, що Біблія є найкращим подарунком, яким Бог коли-небудь наділяв людину. Усе найкраще від Спасителя світу передається нам через цю книгу». (Авраам Лінкольн, 16-й президент США)

«Існування Біблії як книги становить найбільшу користь для всіх людей… Будь-яка спроба применшити Біблію — це злочин проти людства». (Іммануїл Кант, філософ)

«Біблія містить у собі більше ознак достовірності, ніж уся світська історія».(Ісаак Ньютон, науковець-фізик)

Пам’ятаймо: ніколи не пізно досліджувати Святе Письмо. Не втомлюймось черпати мудрість і натхнення із цього живлющого джерела.

КНИГА КНИГ

Наталія БОГАЧ

Джерело