У Ковелі при парафії УГКЦ заклали «Сад Перемоги»

У Ковелі при парафії УГКЦ заклали «Сад Перемоги»

У суботу, 6 квітня, у парафії блаженного Василія Величковського, що в Ковелі, відбулася важлива подія. Цього дня до ковельчан завітав референт Бюро УГКЦ з питань екології Луцького екзархату о. Ярослав Пелих з Великопосною екологічною ініціативою. 

У новозбудованому парафіяльному храмі духовенство, вірні та чисельна кількість дітей помолилися Молебень до Бога Творця, а потім о. Ярослав звернувся з духовним словом про важливість великопосного навернення, котре обов’язково передбачає і відповідальне ставлення до створеного Богом світу. Особливо важливою є турбота про природу у контексті жахливої війни в Україні, коли російський агресор не лише вбиває українців, але й паплюжить нашу рідну землю, знищуючи цілі екосистеми. Перед лицем загрози використання атомної зброї, людство вкотре мусить пригадати собі про відповідальність за наш спільний дім і всіх, хто населяють нашу планету. Мир, котрого так потребуємо, починається з наших сердець, в яких зароджується турбота про найменше Боже створіння.

У Ковелі при парафії УГКЦ заклали «Сад Перемоги»

На завершення о. Ярослав Пелих від імені Екобюро подякував парафіянам за належну екологічну свідомість та зоставив цікаву тематичну літературу для парафіяльної бібліотеки, а адміністратор парафії о. Іван Дутка склав сердечні слова подяки екореферентові та всьому Екологічному бюро УГКЦ за їхнє важливе служіння у справі збереження Божого творіння, а також наголосив, що подібні екологічні ініціативи є надзвичайно важливими у воєнному сьогоденні, адже є воднораз проявом вдячності Богові Творцеві за Його дари та благанням про мирне майбутнє для нашої Батьківщини України.

Наприкінці Молебню були благословенні саджанці яблунь, котрі парафія отримала від Екобюро у рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру». Опісля ці деревця були висаджені на подвір’ї храму, де вже не перший рік зростає молоденький фруктовий садок. 

У Ковелі при парафії УГКЦ заклали «Сад Перемоги»

Закінчився даний екозахід спільним фото усіх учасників події, спільними взаємними побажаннями для всіх нас швидкої перемоги у війні і щедрих плодів з насадженого саду та пригощанням всіх.

Слід наголосити, що подібні екологічні ініціативи є надзвичайно важливими у воєнному сьогоденні, адже є воднораз проявом вдячності Богові Творцеві за Його дари та благанням про мирне майбутнє для нашої Батьківщини України.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело