Великопосна екологічна ініціатива набирає обертів на Волині

Великопосна екологічна ініціатива набирає обертів на Волині

5 квітня 2024 року, в рамках Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відбувся робочий візит референта Бюро УГКЦ з питань екології у Луцькому екзархаті о. Ярослава Пелиха у селище Стара Вижівка Ковельського району Волинської області.

День розпочався з Молебню до Бога Творця у місцевому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ за участю настоятеля о. Володимира Уляна, о. Ярослава та парафіян. Опісля екореферент мав духовне слово і звернення до всіх присутніх в якому заторкнув питання нашого спільного усвідомлення відповідальності за збереження Божого створіння та раціональне і мудре використання екоресурсів в умовах війни. Також священник наголосив на шкідливості весняних підпалів сухої трави і використання штучних квітів на кладовищах. Зустріч у церкві закінчилася спільною фотографією і роздаванням екологічних флаєрів для всіх учасників, а також літератури на екологічну тематику для парафіяльної бібліотеки.

Великопосна екологічна ініціатива набирає обертів на Волині

По обіді екомісії продовжилися у Старовижівському ліцеї, де екореферент о. Ярослав разом з о. Володимиром зустрілися із головою та секретарем Старовижівської селищної ради, головами сусідніх громад, а також дирекцією, педколективом та учнями 6-8 класів даного ліцею. На початку референт Луцького екзархату коротко розповів про Екобюро УГКЦ і його діяльність, а також поспілкувався з учнями та всіма присутніми на тему екологічних проблем України, що виникли внаслідок воєнних дій. Отець Ярослав наголосив на необхідності піклування про чистоту та красу навколишнього середовища, пригадав правила поведінки в побуті та під час відпочинку.

На завершення цього дня всі присутні на території ліцею спільними зусиллями висадили яблуневий «Сад Перемоги» із ранніх, середніх і зимових сортів яблунь.

Великопосна екологічна ініціатива набирає обертів на Волині

Учасники акції із задоволенням висаджували дерева, за що отримали роз’яснювальні друковані екоматеріали, екологічну літературу та солодкі смаколики. Також від імені Екобюро УГКЦ було передано екологічну літературу для бібліотеки ліцею.

Наостанок представники Церкви та влади подякували одні одним за зусилля задля збереження довкілля та спільну працю на нашу Перемогу і побажали добрих плодів із саду, а рівно ж плодів і результатів праці на благо сотвореного Богом світу і нашої Батьківщини України.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело