☝️Сильне самоврядування – це основа регіональної політики. Особливої ваги це набирає під час війни

☝️Сильне самоврядування – це основа регіональної політики. Особливої ваги це набирає під час війни

☝️Сильне самоврядування – це основа регіональної політики. Особливої ваги це набирає під час війни.

👥У рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України працює шість тематичних комісій: Добре врядування, Політика безпеки, політика героїв та підтримка ЗСУ, Гуманітарна політика, Інфраструктурна політика, Політика трансформації у майбутнє (Євроінтеграція).

До кожної увійшли представники Чернігівщини, голови громад, та очільники РВА.

Окрім актуалізації проблемних питань, у такому форматі вдалося напрацювати і шляхи їх вирішення. Визначено два пули для подальшої роботи: законодавчий процес та урядові рішення.

✒️Серед опрацьованого: господарські питання (статус майна закладів освіти, що не використовується з освітньою метою; скасування обмежень на використання комунального транспорту, що було завезено, як гуманітарну допомогу тощо); безпекові (організація публічних заходів та просторів, стан укритів у школах та інше); соціально-економічні (організація житєдіяльності ВПО).

Нагадаю, що в області за принципом Конгресу працює Рада територіальних громад. Саме такий формат роботи, завдяки налагодженню ефективної комунікації, допоміг швидко вирішити низку питань, навіть у час активних бойових дій на Чернігівщині.

Джерело