Сьогодні провели засідання Харківського Регіонального офісу міжнародного співробітництва з питань розмінування

Сьогодні провели засідання Харківського Регіонального офісу міжнародного співробітництва з питань розмінування

Сьогодні провели засідання Харківського Регіонального офісу міжнародного співробітництва з питань розмінування. Разом з місцевими органами влади та керівниками територіальних громад підсумували роботу у 2023-23 роках та проговорили подальшу стратегію очищення території області від вибухонебезпечних предметів. Виокремили пріоритетні зони для робіт.

На Харківщині бої відбувалися на приблизно 60% території. І замінованими ще залишаються переважна кількість полів, лісові масиви, звільнені міста і села.

І найближчий час в області буде створений Центр координації протимінної діяльності при обласній військовій адміністрації з гарячою лінією, єдиною базою даних, що додасть скоординованості роботі всіх операторів.

Підтримуємо та закликаємо до співпраці ключових міжнародних партнерів регіону, а також усі присутні в місті та області урядові і неурядові організації мобілізуватися, співпрацювати з владою на всіх рівнях.

У результаті: місця боїв та обстрілів мають стати безпечними для відновлювальних робіт, ремонту будинків, прокладання водогонів та ЛЕП і врешті для проживання людей.

Окремо будемо підтримувати сільське господарство. Міністерство економіки уже опрацьовує механізми компенсацій агробізнесу за розмінування забруднених вибухівкою орних земель та пошкоджену під час сільськогосподарських робіт техніку, а також відшкодування частини вартості придбаної вітчизняної техніки.

На Харківщині працюють героїчні люди, які роблять багато для свого регіону та країни. Я впевнений що спільними зусиллями ми зможемо відновити важливі для області кластери економіки.

Джерело