​​СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ 🔹Росіяни пошкодили обладнання на підстанції «Укренерго» на півдні

​​СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ
🔹Росіяни пошкодили обладнання на підстанції «Укренерго» на півдні.
🔹Станом на 11:30 через пошкодження в мережах обленерго є знеструмлення в Херсонській та Миколаївській областях.
🔹Сьогодні обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі та Харківщині.

НАСЛІДКИ АТАК РОСІЯН ПО ЕНЕРГООБ’ЄКТАХ
Станом на 11:30 через пошкодження в мережах обленерго аварійно знеструмлені споживачі в Херсонській та Миколаївській областях. Тривають відновлювальні роботи.
Сьогодні вранці російські БПЛА та ракети атакували енергооб’єкти в південному регіоні. Пошкоджено обладнання на одній з підстанцій «Укренерго». Аварійно знеструмлювались споживачі в Херсонській та Миколаївській областях. На 8:00 енергоживлення було відновлене, але під час наступної повітряної тривоги знову почались відключення.

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ
Станом на ранок діють ліміти споживання для промислових споживачів на Криворіжжі та Харківщині. Крім того, в м. Харків обмежено роботу електротранспорту.

ВИРОБНИЦТВО
Вчора для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 10:20 до 17:50 обмежувалась робота об’єктів ВДЕ, по потужності до 2 116 МВт в окремі години.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА
Вчора, 9 квітня, через активну роботу електростанцій на ВДЕ, в енергосистемі в денні години фіксувався надлишок електроенергії. На запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 10:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1071 МВт*год.

ІМПОРТ/ЕКСПОРТ
Імпорт:
В вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 1 294 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 512 МВт.
Експорт:
В денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ до Словаччини, Польщі, Румунії, Молдови. Загальним обсягом 574 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 140 МВт.

МЕРЕЖІ УКРЕНЕРГО ТА ОБЛЕНЕРГО
На ранок знеструмлено 382 населених пунктів.
Через бойові дії: є знеструмлення в Донецькій, Запорізький, Сумській, Харківській областях.

Джерело