⚠️ ЗАЕС має якнайшвидше повернутися під контроль України Міністерство закордонних справ України опублікувало…

⚠️ ЗАЕС має якнайшвидше повернутися під контроль України

Міністерство закордонних справ України опублікувало заяву щодо дезінформаційної кампанії, яку активізував російський режим навколо тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

«Єдиним джерелом загроз для ЗАЕС були і залишаються протиправні й злочинні дії російських загарбників. росія – єдина держава-терорист у світі, яка не лише захопила, мілітаризувала та намагається вкрасти атомну електростанцію, але і використовує її як майданчик для пропаганди», – зазначили у відомстві.

У МЗС звернулись до світової спільноти із закликом:

▪️ зайняти тверду позицію з метою нейтралізації загроз ядерній безпеці, створених росією на ЗАЕС, та унеможливлення реалізації агресором злочинних сценаріїв у подальшому;

▪️ засудити російські провокації на ЗАЕС та приєднатися до втілення Формули миру Президента України Володимира Зеленського, одним з важливих пунктів якої є відновлення ядерної та радіаційної безпеки;

▪️ посилити тиск на державу-агресорку, зокрема санкційний тиск у сфері атомної енергетики, щоб запобігти подальшим провокаціям та сприяти звільненню станції.

Керівник Енергоатома Петро Котін зазначив, що росіяни мають виконати положення ухваленої на засіданні Ради керуючих МАГАТЕ резолюції та негайно покинути станцію, передавши її єдиному законному власнику та оператору – Енергоатому.

Захоплення, мілітаризація та триваюча окупація росією ЗАЕС створюють безпрецедентні загрози для ядерної безпеки не лише України, але і всієї Європи та світу.

mfa.gov.ua/news/zayava-mzs-shchodo-chergovih-rosijskih-provokacij-na-zaes

#ЗАЕС

Contact us XTHEA

⚠️ ЗАЕС має якнайшвидше повернутися під контроль України
  
Міністерство закордонних справ України опублікувало...

Джерело